<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

…totesi edellisissä eduskuntavaaleissa mukana ollut ehdokas omassa vaalimainoksessaan. Harvoin olen nähnyt yhtä puhuttelevaa vaalislogania! Se oli samaan aikaan rehellisesti totta, mutta myös kirpeä kannanotto iänikuisille vaalilupauksille.

 

Elän toivossa, että tulevana vaalikautena tapahtuu OIKEASTI jotain niille asioille, jotka ovat tavallista ihmistä lähellä. Sillä onhan jokseenkin sietämätöntä, että niitä on jo kaksissakin edellisissä vaaleissa LUVATTU, mutta edistystä ei ole tapahtunut.

 

Tiedätte mistä puhun: kansaneläkkeen korotuksista ja sitomisesta indeksiin, perintöveron poistosta, ruoan arvonlisäveron laskusta, työn ja perhe-elämän paremmasta yhteensovittamisesta ja työelämän joustoista, vanhustenhuollon tason parantamisesta jne. Lista on pitkä. Suurimmasta osasta näistä asioista on kuluneella vaalikaudella tehty opposition toimesta välikysymykset.

 

Vaikka hallituspuolueet ovat kaksissa edellisissä vaaleissa, ja nyt parhaillaan kolmansissa, ratsastaneet samoilla ihmisläheisillä teemoilla, teot puhuvat omaa karua kieltään. Vallan kammioissa asiat eivät enää olekaan olleet tärkeitä. Välikysymyksiä ei ole kannatettu. Ihmettelen vain, KUINKA KAUAN kansa moiseen menoon tyytyy. Uskonkin siksi, että tulevalla vaalikaudella nämä lupaukset on pakko lunastaa, kolmas kerta toden sanoo. Vajaan kolmen viikon päästä työnsä aloittavat uudet ja vanhat kansanedustajat ovat tiukan paikan edessä. Lupaukset on lunastettava.

 

Välikysymykset löytyvät sivuilta www.eduskunta.fi , valtiopäivätoimet. Tutustu ihmeessä!